Kindertoneel

NIEUW! De Donkere Diepte

 • Toneelstuk voor iedereen, uit te voeren door kinderen uit groep 1 t/m 4
 • Speelduur tien à vijftien minuten
 • Aantal spelers: tenminste 6 kinderen (maar dit aantal kan makkelijk worden uitgebreid naar wel 30 kinderen) en 1 verteller (volwassene of ouder kindje).

De donkere DipeteEindelijk een superleuk toneelstuk voor alle meisjes (en jongens!) die dol zijn op ballet. Bedacht door de kleine ballerina Britta van 4 jaar, en opgeschreven door haar mama Simone. De heks Abessieneka woont in de ruimte. Ze is hier ooit naartoe gestuurd omdat ze heel gemeen deed tegen alle kinderen op Aarde. Op een dag wordt de rust van de heks ruw verstoord: overal om haar heen klinkt muziek. Als ze naar beneden kijkt, naar de Aarde, en daar allemaal kinderen vrolijk ziet dansen, wordt ze woedend. Ze neemt wraak...Als dat maar goed komt!

Bij De Donkere Diepte hoort muziek van het Zwanenmeer. Maar het staat uitvoerders vrij andere muziek bij het stuk te gebruiken. De CD met de bekende muziek 'Scène: Moderato' uit het Zwanenmeer wordt door Emilesimone.nl overigens niet bij het toneelstukje geleverd!

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: €5,00

Bovendien krijgt iedereen die een toneelstuk bestelt bij Emilesimone.nl 'De Donkere Diepte' voor slechts €2,50 bij zijn/haar bestelling (geef aan of u hiervoor belangstelling heeft).

lees een fragment

Lekker snoepen

 • Mini-musical door kinderen vanaf 4 jaar voor alle leeftijden
 • Speelduur ongeveer vijftien minuten
 • Aantal spelers: 15 kinderen (maar dit aantal kan gemakkelijk worden aangepast naar gelang de grootte van de groep) en 1 verteller.

Lekker snoepen'In een weeshuis woonden eens tien wezen. Ze speelden samen, ze aten samen en ze sliepen samen. Ze hadden het er goed.' Zo begint deze mini-musical speciaal geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. In het stuk maken kinderen op een speelse manier kennis met allerlei soorten eten. En met snoep. Veel snoep! Want er zijn drie heksen die helemaal niet houden van gezond eten en al helemaal niet van gezonde kindertjes. Zij willen dat de wezen voortaan alleen nog maar van lollies smikkelen: voor ontbijt, lunch én avondeten. Als dat maar goed gaat. Lekker snoepen is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek 2009 en sluit prima aan bij het thema 'Eten en snoepen.' In dit stuk zijn drie oud-Hollandse kinderliedjes voorzien van een nieuwe tekst.

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: € 20,00

lees een fragment

Ik wil een knuffel!

 • Musical door peuters/kleuters voor alle leeftijden
 • Aantal spelers: minimum aantal spelers 9 kinderen en 1 volwassene (de verteller). Dit aantal kan makkelijk worden uitgebreid tot wel 30 kinderen
 • Speelduur ongeveer 15 tot 20 minuten

Ik wil een knuffel!Madelief heeft een lieve beer Bo, die ze graag knuffelt. Alleen jammer dat Bo haar niet terug kan knuffelen. Woonde ze maar op een boerderij. Dan had ze een heleboel dieren om mee te knuffelen. Maar Madelief woont in de drukke stad. Tot ze op een avond gaat slapen en...bij het ontwaken woont op een echte boerderij! Daar wonen koeien, kippen en schapen. Zou ze nu eindelijk de knuffels krijgen waarnaar ze zo verlangt? 'Ik wil een knuffel!' is een musical speciaal geschreven voor peuters en kleuters. Op een vrolijke manier maken de allerkleinsten kennis met allerlei boerderijdieren. Een aantal scenes in de musical is optioneel; de uitvoerders kunnen zelf bepalen of ze deze scenes wel of niet opvoeren. De liedjes in 'Ik wil een knuffel!' zijn oud-Hollandse kinderliedjes voorzien van een nieuwe tekst en makkelijk te onthouden door peuters/kleuters. Alleen de juf/meester (verteller) heeft een gesproken tekst.

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: € 25,00

lees een fragment

Bloemetje is ziek

 • Mini-musical door peuters en/of kleuters
 • Aantal spelers: 4 kinderen (kan makkelijk worden uitgebreid tot groter aantal)
 • Speelduur: 5 tot 10 minuten

Bloemetje is ziekBloemetje is ziek en moet naar bed. Terwijl ze zo graag met de andere bloemetjes zou willen zingen. Gelukkig is er een kindje in de buurt, met een gietertje. Van wat water wordt het zieke bloemetje vast snel weer beter! 'Bloemetje is ziek' is een toneelstukje met leuke liedjes speciaal voor peuters en/of kleuters, op te voeren door de allerkleinsten zelf. En wat het stukje zo bijzonder maakt: het is bedacht door Eva (een meisje van 4,5 jaar), met een heel klein beetje hulp van haar mama Simone (bij het opschrijven ervan). Deze kleine musical is voor een klein prijsje te verkrijgen.

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: € 5,00

Bovendien krijgt iedereen die een toneelstuk bestelt bij Emilesimone.nl 'Bloemetje is ziek' voor slechts € 2,50 bij zijn/haar bestelling (geef aan of u hiervoor belangstelling heeft).

lees een fragment

De Schaterschat

 • Toneelstuk door peuters/kleuters voor alle leeftijden
 • Aantal spelers: minimaal 9 kinderen en 1 volwassene (de verteller). Het aantal kan makkelijk worden uitgebreid tot wel 30 spelers.
 • Speelduur 15 tot 25 minuten. Een aantal scenes/liedjes in De Schaterschat is optioneel; de uitvoerders kunnen zelf bepalen of ze deze scenes/liedjes wel of niet opvoeren.

de SchaterschatDe dieren van het grote dierenbos zijn altijd vrolijk en blij. Dat komt omdat er midden in het bos een zogenaamde 'Schaterschat' staat; iedereen die daarbij in de buurt komt, moet heel hard lachen. Maar op een dag is het over met al dat plezier. Bosfee Druzilda steelt de Schaterschat! Alle dieren zijn verdrietig. Worden zij ooit weer vrolijk? De Schaterschat is een toneelstuk speciaal geschreven voor peuters en kleuters. Een aantal scenes in het stuk is optioneel; de uitvoerders kunnen zelf bepalen of ze deze scenes wel of niet opvoeren (bijvoorbeeld omdat zij deze net iets te moeilijk vinden voor hun peutergroep). Het stuk wordt opgeluisterd door een drietal liedjes (ook optioneel).

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: € 25,00

lees een fragment

De lentefee

 • Toneelstuk door peuters en kleuters
 • Aantal spelers: 8 tot ongeveer 15 kinderen en 2 volwassenen
 • Speelduur ongeveer 20 minuten

De lentefeeDe Lentefee is een komisch toneelstuk speciaal geschreven voor de allerkleinsten op kinderdagverblijven en in groep 1 & 2. Het speelt zich af in het dierenbos, maar een speciaal decor is niet nodig. De dieren in het bos hebben het koud; alles blijft maar grijs en grauw. Waar blijft de lente toch? Alle dieren kruipen dicht tegen elkaar aan en ook dansen ze om het maar warm te krijgen Tot de wijze uil hoort dat de Lentefee in aantocht is. Zal zij het dierenbos weer warm en kleurig kunnen maken? Kortom: een vrolijk stuk waaraan de allerkleinsten samen met hun juf/meester veel plezier zullen beleven, zowel bij de voorbereidingen als de uitvoering. De rollen in het stuk zijn zo verdeeld dat alleen de twee volwassenen een rol met tekst hebben.

Nu te bestellen bij Emilesimone.nl

Prijs: € 25,00

lees een fragment

ga naar sinterklaastoneel